Gutars bågskyttar​

Gutars Bågskyttar är en Medeltidsförening som har sitt säte på Gotland. Medeltidsveckan på Gotland är den främsta samlingspunkten för våra medlemmar, som kommer både från fastlandet och från Gotland. Föreningen har som mål att bedriva långbågeskytte, armborstskytte och lägerliv inspirerat av medeltiden.

Medeltidsveckan
Under Medeltidsveckan medverkar föreningen i ett stort antal arrangemang som t ex tornerspel, intåg, eldpilsskytte och även med egna skytteuppvisningar och teaterspel. Under veckan är vi också arrangörer för en tävling i medeltida armborstskytte och en långbågetävling som troligen är den största i Skandinavien.

Historia
Det hela började i Medeltidsveckans barndom (1984) med en liten grupp långbågeskyttar från Bågskytteklubben Vildkaninen. År 1999 bildade vi en egen förening, i vilken det nu finns runt hundra medlemmar. De flesta av oss skjuter långbåge, men det finns också en stadig skara armborstskyttar.

2 weeks ago

Gutars Bågskyttar
Idag hade vi smygpremiär på tornerspelen 2023, och alla Gotlandskolor var inbjudna. Vilken fantastisk publik, öronbedövande hurrarop ekade över Visby.
View on Facebook

3 months ago

Gutars Bågskyttar
Idag är det årsmöte. Den förra styrelsen fick förnyat förtroende. Från vänster: Filip Gandarve, Elbereth Åhlberg, Håkan Creutz, Lena Eklund, Björn Nordberg och Camia Eklöf. På bilden saknas Tom Westerholm.
View on Facebook

4 months ago

Gutars Bågskyttar
*trumvirvel* Låt oss presentera jubileumsårets exklusiva symbol! XL!⁠Det är i år, som de flesta av er redan vet, det 40onde genomförandet av Medeltidsveckan. Vi ser alla oerhört mycket fram emot att få fira jubileumsåret tillsammans, vi som varit med i typ nästan 100 år (fast egentligen troligen max 40…), vi som åker på vår allra första medeltidsvecka, och alla däremellan. ❤️⁠Att 40 skrivs som XL med romerska siffror tycker vi passar förträffligt bra, det blir ju Medeltid XL, och då ska det såklart slås på stort!⁠För er som inte har koll på sånt så fungerar det alltså såhär: ⁠X = 10L = 50X dras från L => 50-10 = 40⁠Specialloggan för jubileumsåret är framtagen med inspiration från Medeltidsveckans M, i samma historiskt medeltida stil. ⁠⁠Skapad av Medeltidsveckan med Marcus BildtgårdMedeltiden när den är som Mest ❤️ Vi ses snart!⁠Foto av Sarah Rosenquist 2022
View on Facebook

5 months ago

Gutars Bågskyttar
Tack för ett fantastiskt 2022! Nu hoppas vi på ett magiskt 2023 med bland annat Medeltidsveckan på Gotlands 40-års jubileum ❤️🏹❤️
View on Facebook

Scroll to Top