Gutars bågskyttar​

Gutars Bågskyttar är en Medeltidsförening som har sitt säte på Gotland. Medeltidsveckan på Gotland är den främsta samlingspunkten för våra medlemmar, som kommer både från fastlandet och från Gotland. Föreningen har som mål att bedriva långbågeskytte, armborstskytte och lägerliv inspirerat av medeltiden.

Medeltidsveckan
Under Medeltidsveckan medverkar föreningen i ett stort antal arrangemang som t ex tornerspel, intåg, eldpilsskytte och även med egna skytteuppvisningar och teaterspel. Under veckan är vi också arrangörer för en tävling i medeltida armborstskytte och en långbågetävling som troligen är den största i Skandinavien.

Historia
Det hela började i Medeltidsveckans barndom (1984) med en liten grupp långbågeskyttar från Bågskytteklubben Vildkaninen. År 1999 bildade vi en egen förening, i vilken det nu finns runt hundra medlemmar. De flesta av oss skjuter långbåge, men det finns också en stadig skara armborstskyttar.

7 days ago

Gutars Bågskyttar
Nu är vi redo för BoW.
View on Facebook

1 month ago

Gutars Bågskyttar
Några av våra skyttar har redan börjat träna utomhus nu när vädret tillåt det. Även några armborst skyttar hitta ut.
View on Facebook

3 months ago

Gutars Bågskyttar
Gutars Bågskyttar har hållit årsmöte. Styrelsens utseende:Ordförande Camia, vice ordförande/sekreterare Lena, kassör Håkan, skytteansvar Tom, materialansvar Filip, IT-ansvar Elbereth och övrig ledamot Björn.
View on Facebook

5 months ago

Gutars Bågskyttar
Gutars Bågskyttar önskar er alla det bästa inför 2022! Hoppas vi ses snart igen 🏹
View on Facebook

Scroll to Top