Gutars bågskyttar​

Gutars Bågskyttar är en Medeltidsförening som har sitt säte på Gotland. Medeltidsveckan på Gotland är den främsta samlingspunkten för våra medlemmar, som kommer både från fastlandet och från Gotland. Föreningen har som mål att bedriva långbågeskytte, armborstskytte och lägerliv inspirerat av medeltiden.

Medeltidsveckan
Under Medeltidsveckan medverkar föreningen i ett stort antal arrangemang som t ex tornerspel, intåg, eldpilsskytte och även med egna skytteuppvisningar och teaterspel. Under veckan är vi också arrangörer för en tävling i medeltida armborstskytte och en långbågetävling som troligen är den största i Skandinavien.

Historia
Det hela började i Medeltidsveckans barndom (1984) med en liten grupp långbågeskyttar från Bågskytteklubben Vildkaninen. År 1999 bildade vi en egen förening, i vilken det nu finns runt hundra medlemmar. De flesta av oss skjuter långbåge, men det finns också en stadig skara armborstskyttar.

2 months ago

Gutars Bågskyttar
TACK! 🏹❤️Stort tack till all underbar publik som vi fått uppträda för under sommaren! Sista spelet igår för över 2000 pers var helt magiskt! Ljudet från ert jubel är underbart!! ❤️ ❤️ ❤️
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
För oss är nu Medeltidsveckan 2022 avslutad med ett helt magiskt tornerspel med eld 🔥 Vi tackar er alla som kommit och tittat, deltagit i våra tävlingar och skänkt en slant till vår verksamhet!Vi ses igen ❤️ Stor kram 🤗
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
I dag så har vi haft våran barn tävling där vinnare blev Rasmus. 2a blev Charlie 3a blev AmiliaSen så hade vi vårat pris för bästa look alike, där Unni fick lite extra ”uppmuntran”
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Fredagen har övergått i lördag. Hoppas ni klarade värmen ok idag ❤️Lördagens program är fullspäckat. Kl 11.30 startar Robin Hood-paraden vid Visitors center på marknaden för att tåga mot Medeltidsarenan och pilbågstävling för barn. Klä dig som din favoritfigur och följ med Robin Hood och Marion. Kl 12.00 börjar pilbågstävling för barn 8-12 år gamla. Startavgift 50 kr betalas på plats med swish eller kontanter från Kl 11.30, entré för publik gratis!Kl 18.00 är det dags för veckans sista Mythos på MedeltidsarenanKl 20.30 har vi final med tornerspel med eld på Medeltidsarenan 🔥Kom och se oss i något/några av dessa evenemang vilka är de sista för vår del under 2022 års Medeltidsvecka!
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Gutars Archery open, vår stora långbågetävling är avgjord!Se vinnarna och resultatlistan här!
View on Facebook

Scroll to Top