Gutars bågskyttar​

Gutars Bågskyttar är en Medeltidsförening som har sitt säte på Gotland. Medeltidsveckan på Gotland är den främsta samlingspunkten för våra medlemmar, som kommer både från fastlandet och från Gotland. Föreningen har som mål att bedriva långbågeskytte, armborstskytte och lägerliv inspirerat av medeltiden.

Medeltidsveckan
Under Medeltidsveckan medverkar föreningen i ett stort antal arrangemang som t ex tornerspel, intåg, eldpilsskytte och även med egna skytteuppvisningar och teaterspel. Under veckan är vi också arrangörer för en tävling i medeltida armborstskytte och en långbågetävling som troligen är den största i Skandinavien.

Historia
Det hela började i Medeltidsveckans barndom (1984) med en liten grupp långbågeskyttar från Bågskytteklubben Vildkaninen. År 1999 bildade vi en egen förening, i vilken det nu finns runt hundra medlemmar. De flesta av oss skjuter långbåge, men det finns också en stadig skara armborstskyttar.

2 days ago

Gutars Bågskyttar
Kära skyttevänner!Vi har fått in kommentarer om att de som kommer till den fysiska Medeltidsveckan inte kommer ha möjlighet att skjuta våra tävlingar. Så kan vi ju inte ha det!Därför har vi nu förlängt tiden för att delta i alla våra tävlingar!Du kan börja registrera dina resultat redan kl 00.00 i natt (3/8) och har tiden fram till lördagen den 21/8 kl 17.00 på dig!Facebook har begränsningar i sina evenemang så att de inte kan vara längre än 2 veckor, men google-länken som ligger i evenemangen är öppen den tid vi uppgett ovan!Så kom igen nu!Må bäste skytt vinna 🙂
View on Facebook

3 weeks ago

Gutars Bågskyttar
Kommer Vitastjärna brinna ikväll eller inte, kom och se själv.
View on Facebook

4 weeks ago

Gutars Bågskyttar
Hej alla glada skyttar!Vi får nu en del frågor om våra tävlingar under Medeltidsveckan. Då Medeltidsveckans stora show Mythos kommer att spelas 4 gånger om dagen på arenan har vi inte möjlighet att ha våra tävlingar där. Vi kommer istället att göra på samma sätt som ifjol. Det blir korrespondenstävlingar som är öppna för registrering 6/8 kl 00.00 till 13/8 kl 17.00. Det gäller alla våra tävlingar; långbåge, armborst och pilbågstävling för barn. Vi kommer att lägga upp dem som evenemang här på vår Facebooksida och på vår hemsida. Ps. Vi kommer inte att kunna erbjuda någon skjutplats för att besökare på ön ska kunna skjuta tävlingarna.
View on Facebook

1 month ago

Gutars Bågskyttar
Ikväll kl. 19.00 är det premiär för Mythos, kom och se oss i en ny fantastisk medeltidsshow som kommer att visas hela sommaren i Visby. Biljetter finns att köpa på Medeltidsveckans hemsida. Varmt välkomna!
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Mythos spelas i Visby hela sommaren
View on Facebook

Scroll to Top