Gutars bågskyttar​

Gutars Bågskyttar är en Medeltidsförening som har sitt säte på Gotland. Medeltidsveckan på Gotland är den främsta samlingspunkten för våra medlemmar, som kommer både från fastlandet och från Gotland. Föreningen har som mål att bedriva långbågeskytte, armborstskytte och lägerliv inspirerat av medeltiden.

Medeltidsveckan
Under Medeltidsveckan medverkar föreningen i ett stort antal arrangemang som t ex tornerspel, intåg, eldpilsskytte och även med egna skytteuppvisningar och teaterspel. Under veckan är vi också arrangörer för en tävling i medeltida armborstskytte och en långbågetävling som troligen är den största i Skandinavien.

Historia
Det hela började i Medeltidsveckans barndom (1984) med en liten grupp långbågeskyttar från Bågskytteklubben Vildkaninen. År 1999 bildade vi en egen förening, i vilken det nu finns runt hundra medlemmar. De flesta av oss skjuter långbåge, men det finns också en stadig skara armborstskyttar.

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Tack för årets Medeltidsvecka!Kom ihåg att våra tre tävlingar, långbåge, armborst och pilbågstävling för barn pågår tom lördag kl 17!Länkar för att registrera ditt resultat finns under respektive tävling på vår hemsida: gutarsbagskyttar.se eller i våra Facebookevenemang. Hoppas vi ses nästa Vecka ☺️🏹
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Kom och se oss ikväll och lördag kväll kl 20:00 på Mythos.
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Vi närmar oss slutspurten av Medeltidsveckan. Passa på att se oss i föreställningen Mythos idag, fredag, kl 13, 15 och 20 samt imorgon, lördag, kl 11, 13, 15 och 20. Föreställningarna idag kl 20 och imorgon kl 15 och 20 är förlängda med tornerspel!Välkomna!
View on Facebook

2 months ago

Gutars Bågskyttar
Idag har vi haft en ledig dag från Mythos. Vi har bland annat passat på att skjuta tävlingar med bravur ☺️Några har skjutit GYT, Gotlands Yngve Trött. Vann denna gjorde vår ålderman Lennart! Tvåa Greger och trea Anders. Andra har skjutit SM i medeltida armborst. Där vann Jan-Åke, tvåa Christer och trea Lena. Dessa vann tillsammans även lagguldet.Under kvällen har vi haft medlemsfest med god mat och dryck, samtal, upptåg och tal över de medlemmar som gått bort under året – alltid saknade, aldrig glömda ❤️
View on Facebook

Scroll to Top